Computerized Stabilometry(Posturography)

Posturography - Posture Analysis
  • Stabilometri, kararlı durum davranışında (steady state behaviour) postüral kontrol sisteminin objektif ve fonksiyonel bir değerlendirmesidir. Ayrıca vestibüler rehabilitasyonun sonucunu ölçmek için çok iyi bir değerlendirme aracıdır.
  • Sistem aşağıdaki testleri içerir:
  • mCTSIB - Modified Clinical Test of Sensory Interaction of Balance (Dengenin Duyusal Etkileşiminin Modifiye edilmiş Klinik Testi). mCTSIB testi, dört test durumları sırasında hastanın postural salınım hızına dayalı olarak fonksiyonel denge kontrolünü değerlendirir. Sonuçlar, test edilen her durum için gösterilen COG izleriyle birlikte grafik biçiminde sunulur
  • Limits of Stability (LOS) (stabilite limitleri) - LOS, hastanın COG`lerini farklı yönlerde kasıtlı olarak yerini değiştirebileceği ve bu pozisyonlarda stabiliteyi koruyabileceği maksimum mesafeyi ölçer. Ölçülen parametreler reaksiyon süresi, COG hareket hızı, yön kontrolü, son nokta gezinti sapması ve maksimum gezinti sapmasıdır.
  • Rhythmic Weight Shift (RWS) (Ritmik Ağırlık Kaymması) - RWS, hastanın COG`lerini iki hedef arasında farklı hızlarda ritmik olarak soldan sağa ve ileriden geri hareket ettirme yeteneğini kantitatif hale getirir. Ölçülen parametreler, eksen üzerinde COG hızı ve yön kontrolüdür.