Transcranial Pulse Stimulation (TPS®) - Alzheimer Hastalığı Tedavisi için

Neurolith - Transcranial Pulse Stimulation (TPS®)
  • Şok dalgaları nedir? Şok dalgaları, 1980`den beri çeşitli durumların tedavisinde başarıyla kullanılan akustik darbelerdir. Fiziksel enerjinin dokunun belirli bölgelerinde etkili olmasına izin verirler. Ortopedik veya kardiyak endikasyonlarla ilgili şok dalgası çalışmaları, şok dalgalarının mekanotransdüksiyonu1, vasküler endoteliyal büyüme faktörlerinin (VEGF)2,3 uyarılmasını ve nitrik oksit (NO)4 salınımını desteklediğini göstermektedir. Bu, kan akışının iyileşmesine ve yeni kan damarlarının oluşumuna (neoanjiyogenez) neden olur.
  • Şok dalgalarına karşı ultrason: Şok dalgaları, ultrason dalgalarıyla ilişkilidir, ancak iki teknoloji temelde farklıdır. Ultrason, çok sayıda salınımlı sürekli bir dalga ile karakterize edilirken, şok dalgaları, tek bir basınç darbesi ve ardından daha düşük genlikli bir gerilme dalgası ile karakterize edilir. Yüksek frekanslı dönüşümlü maruz kalmanın bir sonucu olarak, ultrason dalgalarının enerjisi doku tarafından emilir ve doku ısınmasına neden olabilir - şok dalgalarında gözlemlenmeyen bir etki.
  • Transkraniyal Pulse Stimülasyonu (TPS®): Nörolojide, NEUROLITH® ile şok dalgası tedavisine Transkraniyal Nabız Stimülasyonu – kısaca TPS® diyoruz. Diğer uygulamalar yüksek enerjili şok dalgaları kullanırken, TPS® dokuya enerji vermek için düşük enerjili dalgalar kullanır.
  • Alzheimer hastalığı olan hastalar ilk olarak 2015 yılında Viyana Üniversitesi`nde5,6 yapılan bir çalışmanın parçası olarak tedavi edildi. TPS® içeren NEUROLITH® sistemi, Alzheimer hastalığı olan hastaların tedavisine yönelik bir cihazdır ve 2018`den beri CE işaretine sahiptir.
  • Diğerlerinin yanı sıra Parkinson hastalığı gibi nörolojik durumlar, artık devam eden klinik araştırma ve geliştirme çalışmalarımızın odak noktasıdır.
  • TPS®`nin avantajları: * Serebral bölgelerin hedeflenen derin stimülasyonu, * Doğrudan ayakta tedavi, *Seans süresi: yakl. 30 dakika, iki haftada altı seans, * Tıraş gerektirmez, * Uygulanan darbelerin renkli olarak gerçek zamanlı görüntülenmesi
  • BodyTrack® – 3D görselleştirme ile gerçek zamanlı tedavi dokümantasyonu: Başlık konumunun gerçek zamanlı takibi, hangi bölgenin tedavi edildiğini otomatik olarak gösterir. Kişiselleştirilmiş MRI verilerinin kullanılması, bireysel beyin özelliklerinin dikkate alınmasına olanak tanır. Başlık konumu her değiştirildiğinde, yüklenen MRI görüntülerinde hedef bölgelerin gösterimi otomatik olarak ayarlanır. Uygulanan enerji renkli olarak gösterilir. BodyTrack® yazılımı, yayılan TPS® darbelerini ve tedavi sürecini görselleştirmek ve izlemek için benzersiz bir araçtır.
  • BodyTrack® yazılımının avantajları: * Kişiselleştirilmiş MRI verilerinin kullanılması, * MRI verilerinin üç perspektifte görüntülenmesi, * Tedavi bölgesinin renkli görselleştirilmesi, * TPS® nabız dağılımının gerçek zamanlı gösterimi, *Uygulanan enerjinin ve tedavi süreci
  • Detaylı bilgi için 0.553.904-31-95 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilir veya bilgim@dev-med.com adresimize mail gönderebilirsiniz.